logo
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque.
+387648592568
info@elatedthemes.com
Eighth Avenue 487, New York
Instagram Feed
Sprid kärlek med blommor

Glöm inte Mor den 30/5

Visa vad du känner! Mammor, extramammor och bonusmammor – alla mammor är värda att firas på Mors dag. Under dessa tider har det varit extra svårt att träffas och kanske har du inte träffat din mor på hela året på grund av pandemin. Då kan du alltid visa uppskattning med en fin bukett och kanske en hälsning?

I år firar vi världens finaste mammor den 30 maj och blommor är alltid en magiskt överraskning. Vi underlättar detta för dig med en Morsdagsbukett inkl hälsningskort för 349kr. Vill du lägga till leverans så kostar det 99 kr inom Eskilstuna och Kvicksund. Så ta kontakt med oss så löser våra florister en riktigt fin Morsdagsbukett från dig till din mor.

Mors dag – 100 år av tradition

Mors dag firas sista söndagen i maj och är en högtid då barn firar sina mödrar. Mors dags-traditionen har anor långt tillbaka i tiden och syftet har alltid varit att uppmärksamma mammorna. Man kan koppla firandet till ”Mothering Sunday”, midfastosöndagen, som startade redan 1607.

Det var den amerikanska lärarinnan, Anna Jarvis, som är föregångare till det mer moderna firandet av mors dag. Den 10 maj 1905, arrangerade hon en dag där moderskärlek stod i fokus. Det offentliga rummet pryddes med blommor och alla besökare fick varsin vit nejlika. Till Sverige kom traditionen att fira mors dag på allvar 1919.

Hjälp mamma att ta hand om snittblommorna

Lägg fuktat papper runt stjälkarna innan du går från butiken. Skydda snittblommorna från frost eller kyla genom att linda in dem i papper. Snitta stjälkarna med en vass kniv och ta bort alla blad som kan komma under vatten.

Använd ljummet vatten och tillför snittblomsnäring. Använd rätt mängd vatten. Till exempel; 7-pack rosor kräver 0,5 liter vatten, 12-pack och större rosor kräver 1 liter vatten. Om du använder större vas behöver du mer näring. Undvik att placera blommorna i direkt sol eller i närheten av frukt.

Har du frågor?

  Hör gärna av dig via formuläret nedan eller slå oss en signal.


  Vill du förbeställa Morsdagsbukett? Ring oss på: 016-14 94 60 eller fyll i formuläret nedan och nämn i meddelandet Förbeställning


  Namn (obligatorisk)

  E-post (obligatorisk)

  Telefon

  Ditt meddelande

  Sorry, the comment form is closed at this time.